Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Bästa gallerior och köpcentrum i Stockholm

Du är på besök i Stockholm och vill verkligen frossa i shoppande. Men var ska du gå? Här räknar vi upp några av de bästa platserna för en shoppingsugna.

Mall of Scandinavia

Denna galleria, störst i hela Skandinavien, slog upp portarna 2015. Ute i Solna kan man köpa det mesta, i MOS finns över 200 butiker, en stor mängd restauranger med varierat utbud samt en biograf som har Sveriges första IMAX-salong. Är du sugen på Stockholms bästa fotboll så spelar AIK på Friends Arena, som har ingång via gallerian. På Friends Arena anordnas även regelbundet konserter med de allra största världsartisterna.

Åhléns City

Åhléns City är en annan tidlös klassiker i City-vimlet och bland det första man möter när man kliver av vid T-centralen. Dammodet är välrepresenterat med en hel våning, där priserna varierar från det egna märkets enkla stilar till dyrare märkeskläder. Den stora parfymavdelningen på gatan är ofta första intrycket av Åhléns, och har man svårt för trängsel så bör man undvika denna del av varuhuset. Barnen kan njuta av en hel våning med leksaker och barnkläder och restaurangen är också fräschare än den vanliga varuhus-krogen.

NK

Klassikernas klassiker när det handlar om varuhus i Stockholm. Nordiska kompaniet är en tjusig 100-åring med hög kvalitet, trendiga och lyxiga märken – och väldigt höga priser. Ingen plats dit man går och storhandlar om man inte har en riktigt tjock plånbok. Men bara lokalerna är sevärda om man är rädd om saldot. Här finns också hippa krogar med mat som stimulerar smaklökarna, och familje- och amningsrum för barnfamiljen.

Gallerian på Södermalm

En Galleria mitt på Södermalms kanske främsta shoppingstråk, Götgatan. Här kan du shoppa och hitta det du söker, oavsett om du är en trendråtta eller lite mer åt hipsterhållet. Framförallt hittar du ett brett utbud mode i denna lite mindre, men trevliga och överskådliga gallerian.

Gallerian

Den klassiska gallerian på Hamngatan, som gjorde sig berömd som det främsta, och mest kontroversiella tonårshänget redan på 80-talet. Här ligger kläd-och modebutiker i klart överkomliga priser. Den mera teknikintresserade kan glädjas åt både Clas Ohlson och Media Markt, Men här finns också en hel del trivsel för själen i form av spa, make up-salonger och många fik och restauranger. En klassisk galleria, idag långt ifrån sitt gamla rykte som stökig ungdomsgård.

Gallerian i Hornstull

På de så kallade ”knivsöder”,området runt Hornstull på söder, öppnades denna moderna galleria 2013. Här kan du hitta mode, prylar av alla slag – och när du har tröttnat på shoppingen är det bara att slå sig ned på något av alla hippa fik. Ligger nära t-banan, där de tidigare ganska tuffa kvarteren har gentrifierats och känns hur trygga och städade som helst.

Mood Stockholm

Här på Regeringsgatan i centrala Stockholm är det shopping på rena show-nivån som gäller. Här kan man strosa runt, känna dofterna, spana på kändisarna och ta in miljöerna. Här finns den trendigaste designen, det mysigaste eftermiddagsteet och till och med en champagnebar. Den som gillar varumärken med prestige och känt folk med glassiga jobb lär trivas på Mood.

Sturegallerian

En klassiker på Norrmalm som har livats upp senaste året med krogar, barer och fullmatade marknader. Här trängs folk med sina after-work-glas efter jobbet och det pratas och festas med dyrt bubbel mitt bland alla boutiquer och shoppingsugna stockholmare.

1 Mar 2019