Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Hitta rätt hotell för dig

Det finns ett jättestort utbud av hotell i Stockholm, en stad med allt fler turister och massor av affärsresande från övriga Sverige och hela världen. Här tipsar vi om några riktiga pärlor inom Stockholms enorma utbud av hotell.

Melody Hotel

Melody Hotel på Djurgården är ett så kallat boutiquehotell, en lyxig upplevelse som dessutom har mervärdet att vara granne med några av Stockholms främsta sevärdheter: Gröna Lund och Skansen. I en del av huset alldeles intill Grönan finns hotellet med sina 50 designade rum. Här finns också lyxiga sviter, ett hypermodernt gym och en populär restaurant. Som om det inte är nog så delar hotellet lokaler med ABBA-museet. Ett annorlunda men ändå trivsamt hotell!

Rica Hotel

Hotell belägna i varuhus och butiker är överhuvudtaget en trend som har varit på stadig uppgång under senare år. Rica Hotel på Kungsgatan Stockholm City är ett suveränt exempel på detta. Det är en del av klassiska PUB vid Hötorget och har en hiss som går direkt ned till de exklusiva butikerna. Det är bara att kliva ut genom hotellentrén och så har du hela Stockholms nöjesutbud framför fötterna. Att det är svenska kocklandslaget som står bakom den lyxiga frukostbuffén gör inte saken sämre!

Lydmar Hotel

Lydmar Hotel är en verklig klassiker inom Stockholms hotellutbud. Detta hotell ligger alldeles intill Nationalmuseum och blickar ut över Gamla Stan och Stockholms Slott. Magnifikt! Bara den populära restaurangen och hippa baren gör hotellet värt ett besök och standarden på rummen är också i toppklass. För turisterna är det nära till skärgårdsbåtarna och Stureplan och Stockholms City ligger å bekvämt promenadavstånd.

Stallmästaregården

Letar du efter en idyll i storstadsdjungeln? Då kan vi rekommendera Stallmästaregården i Hagaparken. En oas med utsikt över trädkronorna från modernt inredda rum. Modernitet och Stockholmshistoria i en suverän mix på ett av Sverige första värdshus – med bekvämt pendlingsavstånd till centrala Stockholm.

Lady Hamilton Hotel

Lady Hamilton Hotel i Gamla Stan är en annan pärla som kanske inte är så känt i breda kretsar. Ett fräscht och trivsamt hotell som får personlighet av gamla allmogemöbler som dekorerar de allmänna ytorna – och även rummen i viss utsträckning. En feminin och romantisk miljö i ett hus som byggdes redan på 1400-talet.

Hotell Skeppsholmen

Hotell Skeppsholmen är som en stilla oas mitt i Stockholmstempot. Perfekt att slappna av i om du har blivit trött efter en dags upplevelser och shopping i huvudstaden. Ett lugnt och naturskönt läge vid vattnet med en spännande mix av modern design i en historisk byggnad. Det har till och med en egen tennisbana! Nära Djurgårdsfärjan är det också om man vill till Grönan eller till södra delarna av stan.

Mornington Hotel

På Östermalm ligger Mornington Hotel, vilket får bli vårt sista tips för den här gången. Bara ett stenkast från stadens puls med shopping, museum och teatrar ligger detta stilfulla hotell med en fantastisk lobby och en restaurang som erbjuder en av Stockholms bästa och mest uppskattade helgbruncher. Ett utmärkt hotell att trivas på för såväl turisten som affärsresenären!