Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Det är gratis att skrota bilen i Stockholm

Vill du skrota bilen och bor i Stockholm med omnejd behöver du bara mejla eller ringa en bilskrot. De kan hämta bilen mot en avgift men skrotningen är gratis.

Det är enkelt att skrota bilen och det är bra för miljön att göra det. En bil består till 95 % av material som går att återanvända. Därför sparar du in på jordens resurser när du lämnar in din bil på en bilskrot. Gamla bilar som står och rostar läcker dessutom miljöfarliga ämnen i naturen. Då gör du miljön en dubbel tjänst genom att skrota bilen i Stockholm.

Det är viktigt att du vänder dig till en auktoriserad bilskrot. De tar hand om bilen på rätt sätt och har tillåtelse att avregistrera bilen hos Transportstyrelsen. När du lämnat in din bil upphör du alltså att ha ansvar för den. Nu kan bilskroten ta över och börja demonteringen.

När du valt att skrota bilen i Stockholm blir den till reservdelar och ny metall

De bilar man tar emot på en bilskrot måste vara kompletta och de får inte vara utbrända. Undrar du om din bil är godkänd för skrotning, kontakta då företaget som ska skrota bilen i Stockholm med dina frågor. Går bilen inte att köra kan du be att de hämtar upp den. Bärgningen får du betala men skrotningen är gratis.

På bilskroten demonterar man bilen och tar vara på det som kan säljas som reservdelar. All metall och elektronik sorteras och transporteras till återvinning. Miljöfarliga ämnen som finns i bilen skickas till deponi.

13 May 2022