Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Flera anledningar att skrota bilen i Stockholm

En gammal bil som lämnas stående kan vara en fara både för människor och miljön i Stockholm. Se till att skrota bilen ordentligt hos en skrotfirma istället.

Har du en bil som är så gammal, rostig och ur funktion att den inte längre går att sälja vidare? Låt den för all del inte bara bli stående på någon undanskymd plats. Förutom att det ser anskrämligt ut så skulle den i så fall kunna utgöra en risk både för djur, miljö och människor.

Vätskor kan läcka ut och barn kan skada sig om de får för sig att använda den gamla skrotbilen som lekplats. Bättre är att se till att skrota bilen på ett ordnat sätt. I trakten av Stockholm finns ett flertal bilskrotar du kan vända dig till.

Många anledningar att skrota bilen

Om du inte själv kan transportera bilen till en bilskrot så kan de ordna en upphämtning. Du behöver bara ha registreringsbevis och legitimation till hands när du lämnar över bilen till dem. När skrotfirman hämtat din bil så kommer de att gå igenom den och ta hand om de delar som fortfarande fungerar. Dessa kan sedan säljas som reservdelar till andra bilägare.

Ibland erbjuder skrotfirman till och med självplockning till kunder som vill komma och leta delar. Det är en stor fördel att kunna återanvända delar i stället för att behöva tillverka nya och tära på jordens resurser. Så genom att lämna bilen till en bilskrot kommer du både att förhindra att den förstör naturen, samtidigt som delar av den kan komma till nytta. Vilka fler anledningar behövs?

17 Jul 2022