Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Genomför en vårdnadstvist för att få ordning på umgänget

Ett relationsdrama kan uppstå när man inte kan samarbeta med den andra föräldern om barnen. Få umgänge och underhåll utrett genom en juridisk vårdnadstvist.

Nathalie tog fram papperen hon gömt i byrålådan. Ifall Linus hade sett dem när han hämtat tjejerna hade han nog blivit ännu mer galen än han redan var. Trots att det var han som ville att de skulle separera var det han som varit helt tokig.

Från början försökte Nathalie få till ett samarbete mellan sig och Linus. Varannan vecka och försöka hjälpa varandra om det var något som strulade. Linus hade hånskrattat åt henne i luren. Varannan helg skulle han ha, max, för han hade fått nog av familjelivet.

Vårdnadstvist är ofta en infekterad historia

Hon kunde inte förstå det alls. Han må vara en skurk på många sätt men tjejerna älskade sin pappa. Något hade hänt, kanske var det den berömda 40-årskrisen. Inte ens Linus föräldrar förstod vad han höll på med. Nathalie tog egentligen mer än gärna barnen på heltid, men inte utan underhållsstöd.

Hon hade sparat sms och meddelande från Linus om att han aldrig skulle betala ett öre eller ha barnen mer än nödvändigt. Det skulle förmodligen bli en infekterad och segdragen vårdnadstvist. Nathalie hade bestämt sig för att inte ge upp. Barnen hade rätt till sin pappa om de ville träffa honom. Dessutom skulle han få vara med och dela på deras kostnader oavsett vad han sa. Han hade önskat dessa guldkorn lika mycket som hon en gång i tiden.

21 Feb 2023