Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Håll kostnaderna nere med bergvärme i Stockholm

Det är inte konstigt att man vill hålla kostnaderna nere. Har du bergvärme så kan du verkligen göra besparingar. Annars kan du låta installera det i Stockholm.

Grannen Sven slutar aldrig tjata hål i huvudet på en hur låg och bra elräkning han har varje månad. Även på vintern är den lägre än vad man själv har på sommaren. Bergvärme, tjatar han om. Kan det verkligen vara så bra som han påstår? Eller har han det bara väldigt kallt på vintern? Kanske ska man göra ett oanmält besök hos Sven en dag.

Det oanmälda besöket slutade faktiskt riktigt trevligt. Man kunde till och med ta av sig tjocktröjan mitt i vintern. Med stadiga 22 grader inomhus, så var det väldigt behagligt. Själv hade man det betydligt kallare. Man behövde ju minska elkostnaden. Då är bergvärme kanske exakt så bra som han faktiskt har sagt.

Hämta bergvärme från Moder Jord

Faktum är att du borde lyssna på grannen Sven. Bergvärme är verkligen så bra som han säger. Man kan spara rejält mycket på att låta installera bergvärme. Enligt beräkningar kan man ha tjänat igen investeringen på mellan fem och tio år. Detta kan du beräkna mer noggrant.

Det finns bra företag i Stockholm som kan fixa bergvärme åt dig, så vänd dig till dem. Bergvärme innebär att de borrar sig djupt ner i berget och hämtar värmen därifrån. Du får alltså värme från Moder Jord, mycket mer naturligt än så kan det inte bli.

27 Sep 2022