Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Mäklare säljer drömmen om ett nytt liv i Farsta

En mäklare i Farsta kan ge dig precis den spark i baken du behöver om du vill lämna ditt gamla liv och börja om på ny kula i en lägenhet söder om stan.

Jocke funderade på om han inte var Stockholms kräsnaste lägenhetsspekulant. Han gick på visning efter visning utan att känna sig det minsta lockad till att lägga ett bud. Varje helg gick han igenom annonserna som låg ute på bostadssidorna i DN och Svenska Dagbladet, och ringade in bostäderna som verkade bra med tjock röd penna.

Men till ingen nytta. Månad efter månad gick utan att han kände att han kom ens en millimeter närmare sitt mål: att hitta ny lägenhet först, göra slut med tjejen sedan. Han hade längtat efter en separation i flera år, men ville ha bostaden säkrad innan han gjorde något drastiskt.

Mäklare kan vara vägen ut och vägen hem

Men så kom den dagen, då han hamnade bordsgranne med en trevlig mäklare i Farsta. Jocke hade inte haft en tanke på Farsta tidigare, utan bara letat inne i innerstan. Gärna runt samma kvarter han och hans framtida ex-flickvän redan bodde i.

Efter ett långt och givande samtal med denna mäklare med Farsta som verksamhetsområde kände han dock att han varit ute och nosat i helt fel kvarter. Han ville ju BORT från sitt gamla liv. Och längre bort än Farsta kunde han inte tänka sig. Det var helt perfekt. En vecka senare var saken biff. Budgivningen vunnen, tjejen lämnad.

7 Jun 2022