Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Så väljer du rätt bemanningsföretag i Stockholm

Så väljer du rätt bemanningsföretag i Stockholm. Om man som företag är på jakt efter ny kompetens i Stockholm så gör man helt rätt i att ta professionell hjälp med detta. Rekryterings- och bemanningsföretag i Stockholm har blivit lite av ett måste och detta som en direkt följd av att man som företag inte har råd att göra en felrekrytering.

Stockholm har blivit lite av Vilda Västern sett till personalomsättning. Ingenting är längre heligt och företag söker kompetens även hos uppenbara konkurrenter. Som anställd så har man idag heller inte alls samma lojalitetskänsla som man hade förr; man är villig att byta jobb och arbetsplats om det kommer ett annat, bättre erbjudande. Det är inte som förr då anställda stod med mössan i hand och väntade in en guldklocka i samband med pensionen.

Det är tidens gång och det är bara att acceptera och gilla läget. Som sagt, det finns hjälp att få i samband med en rekrytering och i många fall så kan det vara så att ombyte förnöjer - även sett ur en arbetsgivares synvinkel.

Man ska definitivt överväga professionell hjälp i samband med rekryteringsprocessen, men däremot så ska man vara noggrann med vilken rekryteringsfirma eller bemanningsföretag man väljer som partner.

Det handlar om ett stort urval och det ger problem. Alla håller inte samma höga klass och alla har heller inte samma spets och unika inriktning. Ju högre tjänst som ska tillsättas, desto större vikt ska läggas på att välja rätt rekryterings- och bemanningsföretag.

Ett bemanningsföretag erbjuder specifika lösningar

Ett bemanningsföretag kan erbjuda såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar. Interim har blivit ett vedertaget begrepp i Stockholm och det finns definitivt en fördel i den lösningen. Interim betyder tills vidare och fritt översatt så innebär det att bemanningsföretaget kan ge ett företag en temporär lösning medan man letar efter en mer permanent sådan. Det kan handla om en ekonomichef, det kan handla om en marknadschef eller om en chef för kommunikation.

Interim köper tid och kan dessutom innebära stora, positiva förändringar för företag. Ibland så kan ett par nya ögon identifiera problem som man annars aldrig skulle upptäcka; problem som innebär ineffektivitet och sämre lönsamhet. Den nya, temporära chefen kommer in som en typ av konsult och kan därigenom också göra en bedömning om eventuella omstruktureringar.

Det huvudsakliga är emellertid, naturligtvis, att hitta en person som blir en mer permanent lösning. Till just en chefsroll som ska tillsättas så bör man hitta ett företag inom rekrytering som specialiserat sig på just detta område - att placera rätt personer i lite viktigare roller inom olika företag.

Det sker oftast genom olika metoder där bemannings- och rekryteringsföretag använder sig av tidigare kontakter, sina nätverk och genom headhunting - en metod där man, helt enkelt, kan handplocka kompetens från andra företag. Där behöver det inte vara inom samma område. Rekryteringsföretag är experter på att se om rätt person sitter fast i fel roll. Den personen skulle kanske passa bättre som er nya chef?

24 Jul 2020