Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Ta med hunden på hundkurs i Stockholm

Om du ska skaffa hund, vad vill du göra med den förutom att promenera? Fundera över vilka hundkurser i Stockholm som skulle vara kul, innan du väljer ras.

Att skaffa hund är att ta på sig ett stort ansvar. Det har du säkert redan fått höra många gånger. Kanske tänker du att det kommer att bli nyttigt även för dig att vara tvungen att gå ut på promenader flera gånger om dan. Det kan det visst vara, men efter ett tag kan det också kännas ganska enformigt. Du kommer att lära dig promenadvägarna som finns runt din bostad utan och innan.

Hur jobbigt det blir att ha hund beror förstås också mycket på vilken ras du tänker dig. Det är en enorm skillnad på en mops, en tollare och en berner sennen. De är inte bara olika stora utan kräver också väldigt olika nivåer av stimulans.

Olika typer av hundkurser

Oavsett vilken hundras du till slut väljer så kan det vara en bra idé att gå minst en hundkurs i Stockholm. Det första du behöver lära hunden är grundlydnad, eller så kallad vardagslydnad. Men om du har valt en hundras som behöver mycket stimulans så kommer du att behöva fortsätta att jobba med hunden.

Då finns det flera olika sorters hundkurser som ni kan fortsätta med, beroende på vad du och hunden tycker verkar kul. Ni kan till exempel välja agility för fart och fläng, eller nose work för lite mer stillsam aktivering. Det bästa är att fundera på vad du skulle vilja göra med hunden, redan innan du väljer ras.

20 Nov 2022