Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Fiskbensparkett bör vårdas väl med hjärta och själ

Fiskbensparkett är en mycket vacker typ av parkett som kräver sin man när det kommer till golvslipning. Amatörer göre sig icke besvär. Det är inget brädgolv.

Det finns knappt en sekelskifteslägenhet som inte har fiskbensparkett i merparten av rummen. Detta klassiskt vackra golv signalerar verkligen stil, klass och elegans. Den som har lyckan att ha ett sådant golv i sin lägenhet bör absolut ta hand om det. Kom ihåg att det bara går att slipa ett visst antal gånger, så vårda det väl.

Kanske ska du till och med undvika att bjuda in alltför många på hemmafest. Det är lätt att dansande klackar sätts ned alltför hårt i det fina golvet, och eftersom fiskbensparkett ofta är gjort av lite mjukt trä blir det lätt märken. Om olyckan ändå är framme, går det att åtgärda med golvslipning. Några gånger, som sagt.

Fiskbensparkett ställer krav på den som utför golvslipningen

Du som behöver slipa en fiskbensparkett bör ta kontakt med en firma som har god erfarenhet av att utföra golvslipning i lite finare lägenheter. En riktigt bra parkett ställer en del krav på den som utför slipningen, och det går inte alls att jämföra med att slipa ett vanligt trägolv.

Eftersök gärna referenser när du beställer golvslipning. Du har bara ett visst antal gånger på dig att slipa din parkett, eftersom träet är så tunt. Då gäller det att du är säker på att resultatet kommer bli det förväntade. Och det finns de som är proffs på fiskbensparkett. Så välj dem.

15 Jul 2022