Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Att fylla 15 är lika med mopedkurs Stockholm

När man fyller 15 år får man ta körkort för moped. Det kan kännas som en stor frihet för många tonåringar i Stockholm. Först måste man förstås gå mopedkurs.

När man är barn och ung tonåring är man beroende av sina föräldrar. Det är naturligt att det är så, eftersom de har huvudansvaret så länge man är omyndig. Det finns dock vissa magiska åldersgränser. När man passerar dem så har man plötsligt åtminstone lite mera frihet. Att fylla 15 år är att passera en sådan gräns. Man blir byxmyndig, ja, men man får också möjlighet att röra sig friare ute i trafiken.

Det är nämligen nu som man får lov att ta körkort för AM moped klass 1. Det är inte särskilt svårt att ta körkort för moped, inte alls som att göra det för motorcykel. Däremot är mopedkörning en mycket bra grund inför att senare ta MC kort. Principerna är desamma. Det är mest hastigheten som skiljer sig.

Mopedkursen är huvudsakligen teoretisk

Om du vill ta mopedkörkort så behöver du bara gå en 12 timmar lång mopedkurs i Stockholm. Först måste du förstås se till att ha ett giltigt körkortstillstånd. Du måste också gå hos en godkänd utbildare. Privat utbildning är inte tillåtet.

Huvuddelen av utbildningen fokuserar på teori. Det avslutande provet är också endast teoretiskt. Det blir därför en hel del som du måste plugga på egen hand mellan de schemalagda teorilektionerna. Vad gäller praktik, så ingår 4 timmars övningskörning i utbildningen. När du är klar med allt detta kommer du att vara stolt innehavare av ett mopedkörkort.

22 Aug 2022