Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Betongarbeten i stort och smått i Stockholm

När man brukar tala om betongarbeten i Stockholm så tänker man troligen på större projekt inom byggnation eftersom det är dessa som man brukar se mest av.

Hur mycket betong finns det i en stad som Stockholm? Tja, skulle man försöka sig på att räkna ut det så skulle man förstå hur viktigt det är för en stad med betongarbeten. För de återfinns i vägar, broar, hus och alla möjliga detaljer som exempelvis brunnslock.

Betong är helt enkelt ett material som är mycket användbart av olika anledningar. Det är starkt, tåligt och mycket lätt att forma precis som man vill. Därför går det enkelt att skapa byggdelar av betong som har alla former man kan tänka sig. De kan vara platta, kuber, klot och allt som finns under himlavalvet.

Proffs på betongarbeten i Stockholm

När man ska utföra arbete med betong i Stockholm så brukar man vara den som är mottagare av färdig betong. Det vill säga att man får betong färdigblandad och levererad av en betongbil. Att stå och öppna säckar och blanda själv är något som man brukar överlåta till hemmafixaren som ska göra ett vattenbad eller några gångplattor.

Men hur får man betong att vara så stark? Det är ett material som i sig är starkt, men för att man ändå ska hålla ihop ett hus eller en bro så använder man sig av armeringsjärn. De är tjocka järn som man sätter som skelett i det man gjuter. Och gjutningen sker i någon typ av formar som man har snickrat ihop.

4 Dec 2022