Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Bilförmedling | Sälj din bil hos ett proffs

Att sälja din bil via en bilförmedling i Stockholm gör bilaffären betydligt tryggare. Du slipper dessutom en hel del besvär.

Det kan kännas både besvärligt och lite läskigt att sälja sin bil privat. Bilar är värdefulla, och det finns många mindre seriösa personer som vill ha din bil till ett betydligt lägre pris än vad den är värd, och inte drar sig för att ta till ganska hotfulla metoder för att få sin vilja igenom. Skräckhistorierna om privata bilförsäljningar är många i branschen, både bland proffs och privatpersoner, och naturligtvis leder detta till att många tänker både en och två gånger innan man lägger ut sin bil på till exempel Blocket.

Bilar hos bilförmedlare

Privat försäljning kan ge bra betalt

För den som är luttrad och inte så lätt låter sig skrämmas att sänka priset till löjliga nivåer finns det absolut ett värde i att sälja sin bil privat. Även om du gör bäst i att ligga en bit under marknadsvärdet för att få bilen såld snabbt så kan du, om du har servicebok och besiktningsbevis och om bilen är nytvättad och rekonditionerad, få bättre betalt än om du säljer via en bilförmedling. En bilförmedling tar ju nämligen ut en avgift för att sälja din bil. Men trots detta får du ändå väldigt många fördelar om du vänder dig till en proffsig och seriös bilförmedling i Stockholm när du vill sälja bilen.

De många fördelarna med bilförmedling

Genom att sälja bilen via en bilförmedling slipper du till att börja med möta spekulanterna direkt och svara på kluriga frågor, parera skambud och så vidare. Ingen kommer att hota dig till att sälja din bil billigt genom att till exempel anklaga dig för att ha ljugit om bilens skick i annonsen, en teknik som är ganska vanlig bland bilskojare i Stockholm.

När du lämnar in din bil för försäljning få du först hjälp av förmedlaren att sätta ett bra utgångspris på bilen. Dessutom ingår oftast både tvätt och rekonditionering för att din bil ska bli så attraktiv som möjligt. Därefter ställs din bil ut hos bilförmedlaren och vem som helst kan komma och titta på den Väljer du en bilförmedlare med gott rykte har du redan där en enorm fördel, eftersom du har en bred krets kunder som kan tänkas vara intresserade av din bil.

Garanti och försäkring

När din bil säljs på en förmedling kommer köpet att omfattas av konsumentköplagen, vilket gör bilaffären betydligt tryggare för köparen. Ofta ingår en tvåårig garanti, där förmedlingen åtar sig att fixa fel som upptäcks på bilen. Många försäljare erbjuder också hjälp med att finansiera bilköpet genom samarbeten med banker och andra lån- och kreditgivare. För köparen blir detta en extra morot och bilar som säljs till bra pris på förmedlingar brukar säljas mycket snabbt.

För allt detta tar förmedlaren givetvis ut en avgift. För dig som har en begagnad bil att sälja är det dock alltid värt att ställa dig frågan om fördelarna med en bilförmedling inte i slutändan uppväger att du eventuellt får ut en något lägre summa för bilen. De flesta som prövat på båda sätten att sälja begagnat skulle nog svara ja på den frågan.

20 Nov 2019