Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

En akuttandläkare i Stockholm

Många gånger i livet finns det behov för en akuttandläkare i Stockholm. Det är en tjänst man sällan funderar över förrän det sker något som kräver just en sån.

Anders familj hade bott i Stockholm under många år och skapat ett skyddsnät omkring sig när det gällde vård. Barnen var i skolåldern och var för tillfället mer vilda än tama. Inte rädda för något. Äldsta sonen Ben hade blivit helt besatt av att åka skateboard och befann sig därför ofta ute på gatan. Något som gjorde att de som föräldrar oroade sig.

Dagen olyckan skedde var Ben som vanligt ute och tränade sina skills. Anders och hustrun Mia passade på att njuta av stillheten.

Full fart till akuttandläkare

Som i ett trollslag ändrades stillheten till kaos. In kom Ben skrikandes med blodet rinnande från munnen. Paniken slog till innan de hann inse att han slagit ut en tand men inte var allvarligt skadad. I handen hade han tanden som verkade vara helt intakt.

Anders hade läst någonstans att om barn slog ut en tand kunde den sättas tillbaka igen. Det var anledningen till Bens uttryck under färden till en klinik som erbjöd akut tandvård. Anders hade nämligen sagt till honom att ha tanden i munnen tills de kom in till tandläkaren.

Nu var det bara att hålla tummarna att han hade rätt. Samtidigt var han väldigt glad att deras tandläkare hade akuttider så att de inte behövde åka iväg till en ny och okänd klinik långt bort.

11 Apr 2022