Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Kör smidigare i trafiken - ta MC-kort i Stockholm

Att sitta i timslånga bilköer är ingen hit. Tar man MC-kort i Stockholm och skaffar en MC kan man lättare sicksacka sig igenom bilköer. Det är en frihet i livet att få komma ut och köra MC.

Första steget till att bli lite mer oberoende är för många att ta körkort. Ett körkort för bil. Då kan man sitta inne i en varm och skön bil för att köra dit man ska. Att kunna åka precis när man vill och vart man vill. Det är en ljuvlig frihet att ha.

Drygt 80 procent av Sveriges befolkning har körkort för bil idag. Har man väl fått körkortet i sin hand börjar man ofta snegla lite på andra former av körkort. Är man till exempel intresserad av hästar behöver man kanske ett utökat körkort för tungt släp.

MC-kort, ett kort till friheten

Ett annat exempel är de som tröttnar på att sitta i bilköer. Man vill hitta en ny slags frihet och där brukar tankarna på MC dyka upp. Att ta MC-kort i Stockholm gör att man lär sig hantera trafiken i Stockholm på ett lugnt och sansat sätt. Dessutom är det nära ut till härliga vägar för landsvägskörning. Lagom kurviga vägar som gör att man känner sig som ett med motorcykeln.

Om MC-intresset ökar efter att man tagit sitt MC-kort, finns det föreningar för MC-intresserade. Det kan vara en specifik MC-modell eller veteranmotorcyklar som lockar. Många MC-föreningar anordnar utflykter tillsammans då man kör en runda, fikar och umgås.

17 Sep 2021