Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Löneoutsourcing för att underlätta HR-verksamheten

Att leja ut HR-arbetet till en firma som arbetar med löneoutsourcing är bra om man inte kan HR själv. Erfarna och kunniga personer löser ekonomiarbetet.

Mattias suckade djupt och kände hur hjärncellerna skrynklade ihop sig. Nog för att ett par små gråa hårstrån redan hade dykt upp, men nu blev de nog ännu fler. Det var redan sent för en fredag och han ville bara hem till familjen. Det var inte så här han hade tänkt tillbringa tiden när han startade sitt eget företag.

Löner, reseräkningar, avstämningar, sjukrapportering. Han ville mest kräkas på allt. Drömmen att starta ett eget företag hade alltid funnits där. Ett gäng trevliga anställda, bra bollplank, gott häng runt kaffet på fikarasterna. Det var så han hade sett framtiden, som en i gänget.

Löneoutsourcing för att underlätta

Mattias kände att han kom längre och längre ifrån kärnverksamheten och fick ta mer och mer med löner och sådant. Han funderade på om det inte gick att lösa på något annat sätt, så han slapp denna bit. Det var verkligen inte det han kunde eller ens var duktig på. Han var konstruktör, inte ekonom. Att göra en löneoutsourcing vore lämpligt, rent av ett genidrag.

Att han inte reflekterat över att göra en outsourcing av lön tidigare! Han satte en stor lapp framför datorn att han skulle kontakta ett duktigt företag på måndagen. Sedan reste han sig upp med stor lättnad. Detta skulle bli en ljuvlig helg, det kändes som om ett ton tegelstenar trillat av hans axlar.

16 Nov 2022