Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Önskas replokal i Stockholm?

Trött på att alltid behöva ta hänsyn till andra. Något som gör att man inte kan slappna av och njuta av musiken på bästa sätt. I Stockholm finns möjligheten att hyra en replokal att växa i.

Niclas och hans kompisar hade startat ett band för ett år sen och tränade flitigt i hans pappas garage. På vintern var de tvungna att anpassa sig då bilen också behövde få vara där ibland. Tiderna då de kunde spela där var också begränsade då både familj och grannar ville sova på kvällarna och lediga morgnar.

Så vad skulle de ta sig till? De ville ha möjligheten att spela när de hade tid. Dessutom skulle det inte skada om de fick spela på en lite högre volym än vad Niclas pappa accepterade.

Replokal världens bästa present

När Niclas fyllde tjugo fick han den bästa överraskningen någonsin. Pappan hade i samråd med de andra föräldrarna beslutat att ge pojkarna en månadshyra i en replokal i Stockholm det året. Aldrig hade ett gäng tonårspojkar blivit så glada.

Föräldrarna hade även gjort upp en smart plan. Lokalen kostade inte mycket, men för dessa unga grabbar blev det en del. De skulle genom att klippa gräs, skotta snö och utföra lite andra sysslor kunna betala hyran på egen hand. Något som alla föräldrar tyckte var viktigt.

En av killarna, Simon, hade en lillebror som också hade startat ett band. De skulle få hyra in sig i lokalen vissa timmar i månaden och givetvis betala en slant vilket gjorde att bandets kostnad sänktes.

12 Aug 2021