Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Relining när du inte vill göra stambyte i Stockholm

Relining är en vanligt förekommande åtgärd i byggnader i Stockholm. Det kan du ta till istället för att göra ett stambyte vilket kan vara mycket kostsamt.

Om din fastighet i Stockholm är gammal så gör du klokt i att se över dess avloppssystem. Det är vanligt att dessa behöver åtgärdas på något sätt med jämna mellanrum. Det sker inte så ofta, men vart trettionde år är väl i alla fall en siffra att räkna med. Det kommer definitivt att löna sig.

Om ditt avloppssystem inte sköts om ordentlig kan du få vattenskador och då pratar vi verkligen om stora utgifter för att åtgärda dem. Fundera i stället på att göra ett stambyte, eller kanske ännu hellre en relining, så att hela anläggningen håller sig i ett gott skick. Vänta inte till sista minuten med en sån sak.

Relining för gamla byggnader i Stockholm

När man gör en relining blir det som att man fodrar de befintliga rören med ett nytt skikt på insidan. Då kan rören hålla i många år till. Det kan du jämföra med att byta ut alla rören till helt nya, vilken man gör vid ett stambyte. Summan av kardemumman är att en relining är mer kostnadseffektiv.

När du tätar de gamla rören vinner du dessutom mycket tid. Det går mycket fortare än andra metoder. Men i vissa fall räcker det inte med relining. Det är om dina rör är ohjälpligt trasiga och illa medfarna. Då måste du faktiskt byta allt ändå. Läs mer om relining här: reliningstockholm.se

8 Sep 2022