Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Så skrotas bilen på bilskrot i Stockholm

Har ni en gammal bil som behöver skrotas? I så fall måste den tas omhand på rätt sätt och av en auktoriserad bilskrot. Här kommer några användbara tips för den som vill skrota bilen i Stockholm.

En gammal eller krockad bil som ska skrotas måste tas omhand på rätt sätt. Detta för att säkerställa att miljön, människor och djur inte kommer till skada. Framförallt är det miljöfarliga vätskor som olja och bensin som inte får läcka ut, men även batterier och andra komponenter kan innehålla farliga ämnen. Genom att låta en auktoriserad bilskrot i Stockholm demolera bilen, kan man vara säker på att skrotningen sker på ett miljövänligt och korrekt sätt. De delar som går att återanvända plockas ut vid skrotningen och blir till begagnade reservdelar till andra bilar. Men man tar även tillvara på värdefulla metaller och annat som kan användas vid nytillverkning av elektronik.

En auktoriserad bilskrot kan se till att bilen blir avställd

För den som vill skrota bilen i Stockholm finns det flera auktoriserade bilskrotar att vända sig till. Det bästa är om man själv kan köra eller bogsera bilen till skroten. Men man kan också få bilen upphämtad mot en kostnad på ca femhundra kronor. Så länge bilen är komplett kostar det inget att skrota den. Hos vissa bilskrotar kan man till och med få betalt för att skrota bilen. Vänder man sig till en auktoriserad bilskrot kan de också hjälpa till med allt pappersarbete och se till att bilen avregistreras hos transportstyrelsen.

16 Feb 2022