Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Skaffa markiser mot vårsolen

Det finns så många fina byggnader att upptäcka och se i Stockolm. Är man ny i Stockholm, finns det många kvarter att lära känna. Det bästa sättet att lära känna sin huvudstad är att åka buss så mycket man bara hinner. Nackdelen med att åka tunnelabana är att man inte får den rätta uppfattningen om hur kvarteren och gatorna hänger ihop. Åker man buss ser man mer av dem och förstår hur hela staden hänger ihop.

Den som gillar uteliv och gärna går ut på restaurang eller bar, kanske lägger märke till att de allra flesta har markiser ovanför fönster på vårar och somrar. Det är verkligen ett riktigt vårtecken när restaurangerna och barerna fäller ner markiserna mot den annalkande solen. Vi ser ju också en uppvärmning som ofta drabbar städerna mer än ute på landet. Därför behövs markiser som effektivt håller värmen ute.

Intresserad av markiser hemma?

Är du också sugen på att skaffa markiser till ditt hem? Som tur är måste man inte ha en villa för att kunna skaffa markiser. Det går lika bra att skaffa sig en markis till balkongen. Det finns flera riktigt snygga balkongmarkiser som ramar in balkongen och gör den riktigt fin. En balkongmarkis gör så att du kan sitta ute på din balkong, oavsett väder. När solen gassar på kan du sitta i skuggan och har det lagom varmt och skönt. Regnar det så slipper du rusa in, utan kan sitta utomhus och titta på väderspektaklet. De flesta markiser är nämligen vävda med både bomull, för utseendets skull och akryl, för hållbarhetens skull.

Beställ vävprover innan du bestämmer dig

Att skaffa sig en markis, förändrar utseendet på fasaden en hel del. Det man ju helst vill brukar ju vara att förändra den till det bättre. Det finns fina markiser som verkligen förhöjer utseendet på fasaden. Då kan man behöva välja färg och form på markiserna så att de verkligen gör hela fasaden bättre. Är man osäker på hur det skulle kunna se ut, så kan man alltid beställa vävprover på markiserna så att man kan se hur de skulle kunna bli när väl markiserna sedan kommer på plats. Då har man möjligheten att se hur markiserna är vävda, hur mönstret ser ut och vilken kvalitet som markiserna har. Det underlättar sedan i valet av markiser till den egna bostaden. Kanske man vill ha flera markiser?

28 Jan 2020