Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Ta hjälp av en målare i Nacka

Funderar ni på att anlita en målare i Nacka för att måla om sovrummet? Tänk då på att vissa kulörer kan göra det svårare att somna. Här kommer några tips.

Färg och kulörer är mer invecklat än man tror och har stor påverkan på vår sinnesstämning. Varma färger som orange, rött och gult gör oss pigga och ger oss energi. Starkt rosa kan däremot göra oss irriterade så att vi får svårt att fokusera. Det är därför som många lag målar bortalagets omklädningsrum i rosa.

Då sovrummet är ett rum för vila och återhämtning brukar det bli bäst om man väljer en kulör som är mer harmonisk. Gröna kulörer för tankarna till naturen och skogen. Därför uppfattas grönt, precis som blått, som en lugnande färg. Men även gråa och vita kulörer kan ha lugnande inverkan på oss och skapa harmoni.

Inte särskilt dyrt att anlita en målare

När man väljer kulör till sovrummet är det bra att också välja en färg som man tycker om och som är lugnande. Man kan måla ett sovrum på flera sätt. Det är inte helt ovanligt att man målar en fondvägg eller att måla taket i en annan kulör än vitt. Skulle man ångra sig går det att måla om.

Att anlita en målerifirma i Nacka är inte särskilt dyrt, tack vare rotavdraget. Hur mycket det kostar beror på materialåtgången och hur omfattande förarbetet är. Ibland kan priserna variera mellan olika målerifirmor. Därför kan det löna sig att jämföra priser genom att ta in offerter från målare.

3 Nov 2022