Upptäck Stockholm!

Upptäck Stockholm | Allt du behöver veta om din huvudstad

Ska du anlita en rörmokare i Stockholm?

Ska du anlita en rörmokare i Stockholm så finns det vissa saker som du bör vara på det klara med. Först och främst dock så ska du vara lite stolt över ditt beslut. Tyvärr så har inte alla samma slutledningsförmåga och detta syns då man summerar de årliga vattenskador som inträffar i Sverige.

Många av dessa - som uppgår till antalet om 300 stycken om dagen - skulle kunna förhindras om en rörmokare anlitats i samband med en renovering. Du som väljer en rörmokare i Stockholm gör alltså rätt - men det kan ändå bli fel.

Alla rörmokare håller inte samma klass och i just Stockholm - där en högre konkurrens finns - så kan man ha oturen att anlita fel sådan. Det kan innebära fuskjobb som i sin tur A) leder till fukt- eller vattenskador och B) leder till segdragna konflikter med både rörmokare och försäkringsbolag. Detta vill man naturligtvis undvika och därför tänkte vi rada upp några punkter som kan hjälpa dig att hitta rätt företag.

De flesta rörmokare och VVS-företag i Stockholm håller en god kvalitet och det handlar om ett fåtal som inte levererar tjänster enligt den standard man kan förvänta sig som kund. Förhoppningsvis kan våra tips hjälpa dig att undvika dessa och istället få tag på en rörmokare som levererar ett högkvalitativt och säkert jobb.

Så hittar du rätt rörmokare i Stockholm

Det kan finnas många anledningar till varför man behöver anlita en rörmokare. I Stockholm så finns det etts skäl som skiljer sig lite från andra städer: där behöver man hjälp i samband med en renovering som sedan ska leda till att man säljer bostaden med en högre vinst. Detta gäller framförallt i två rum - badrum och kök - och av en händelse så är det också dessa utrymmen som har flest antal vatten- och fuktskador. I många fall är dessa frukten av eget arbete - man renoverar på egen hand utan professionell hjälp - men vissa av dem kommer även fast man anlitat en rörmokare.

Oavsett vilket så får man som säljare vara beredd på att det kan leda till en segdragen konflikt gällande dolda fel med den som köpt bostaden; en konflikt vars utgång dessutom är ytterst svår att sia om. Därav vikten av att hitta rätt rörmokare.

Köket är, intressant nog, den plats som idag har flest vattenskador. Ska du renovera i ditt kök så bör du definitivt vara mer vaksam och följa de punkter vi radar upp för att säkerställa kvalitet från den rörmokare du anlitar. Detta oavsett om du renoverar för att sälja eller för din egen skull.

Tips för att hitta en trygg rörmokare

Här följer några snabba tips som kan ge dig en säker och trygg renovering.

  • Offerter. Att ta in flera offerter är viktigt sett till att du får ett större urval och därmed också en bättre bild av hur hög kostnaden kommer att bli. Rådet är att du väljer bort den billigaste rörmokaren och även de absolut dyraste. Ett alltför lågt pris kan vara ett lockbete. Kvalitet kostar pengar - men heller inte för mycket. Någonstans i mitten är en bra kompromiss.
  • Undersök. Steg två är att undersöka de företag du valt att gå vidare med. Kolla omdömen på internet och be om att få referenser. Det senare är viktigt. En referens är guld värd för företag idag - kan en rörmokare visa upp ett koppel av tidigare, nöjda kunder så är det något som du definitivt ska lägga märke till. Det vittnar om kvalitet och rätt utförande! Du ska naturligtvis även se till att det finns behörighet och att rörmokaren har en adekvat utbildning i bagaget.
  • Avtala rätt: Se till att få ett skriftligt avtal och se till att detta är korrekt utformat. Handslaget som förr var lite av legio är idag inte alls lika säkert. Skulle en framtida konflikt äga rum så är det viktigt att ha allting på papper. Det ger dig en större säkerhet. Läs igenom kontraktet och se till att det stämmer överens med vad ni gått igenom.
  • Betala efteråt: Det vanligaste misstaget i samband med fuskjobb? Det gäller betalningen. Många tror att man ska betala innan jobbet har skett - detta då exempelvis en rörmokare har utgifter som ska betalas för att jobbet ska kunna genomföras. Så går det inte till. Man betalat efter att jobbet är klart och efter att man besiktigat det. Betalar man innan så sätter man sig i en knivig situation där rörmokaren kan sluta dyka upp. Det är tyvärr inte ovanligt. Tänk dig situationen på samma sätt som när du handlar mat: du betalar inte för en köttbit på tisdag om du tänkt äta den på lördag, eller hur?

Läs mer på www.stockholmsrörmokare.se

5 May 2020